Anti Angiogene

Anti Angiogene

Veel voedingsstoffen hebben aangetoond Anti – Angiogene eigenschappen te bezitten, dit kan u vaak terug vinden in gepubliceerde onderzoeken .

Hier zijn een aantal plantaardige voedingsmiddelen die deze veelbelovende voedingsstoffen bevatten :
* Herbs–mint, thyme, oregano, parsley, marjoram, basil (apigenin)
* Lettuce, tomatoes, celery, beans, broccoli, artichoke, onions (apigenin)
* Apples and berries–blue, cran, rasp, straw and cherries (apigenin and/or resveratrol)
* Brazil nuts (selenium) ,Turmeric, curry (curcumin) ,Garlic ,Green tea
* Mushrooms (Vitamin D) , Citron

Bij de traditionele anti-angiogene kankertherapie wordt de groeifactor uitgeschakeld en hierdoor het zuurstoftekort bijgevolg nog groter wordt en dit kan de uitzaaiing van de tumor verergeren.

indian-ayurveda

Vandaar dat er recent ook meer aandacht gaat naar anti-angiogene therapieën die de bloedvaten naar het gezwel normaliseren.
Op deze manier zou het zuurstoftekort verminderen, zodat kankercellen minder de neiging hebben om op reis te gaan naar elders in het lichaam en kunnen antikanker geneesmiddelen efficiënter worden aangevoerd.

Via onze bloedvaten wordt elk groeiend weefsel van zuurstof en voedingsstoffen voorzien.
Tumoren groeien echter veel sneller dan normaal weefsel en hebben dus een grotere behoefte aan voedingsstoffen.
Daarom gaan tumorcellen op een bepaald ogenblik groeifactoren aanmaken die de groei van nieuwe bloedvaten stimuleren.
De gevormde bloedvaten hebben echter een abnormale vorm, waardoor het bloed slecht stroomt en de kankercellen weinig zuurstof ontvangen.
Dit zuurstoftekort werkt uitzaaiing van de kankercellen in de hand en resulteert uiteindelijk in een kwaadaardige kanker. Daarenboven verstoort de abnormale vorm van de bloedvaten de aanvoer en efficiëntie van antikankergeneesmiddelen.

De nieuwe strategie vermindert de uitzaaiing van kankercellen en verhoogt de efficiëntie van andere kanker therapieën.