Bourgondisch Detoxeren

Bourgondisch Detoxeren

Er zijn veel verschillende reinigingstechnieken en het vinden van de juiste oplossing kan soms overweldigend zijn.
Als je je lichaam echt een pauze wilt geven, sla de resetknop op je spijsverteringskanaal, en doe je een korte detox zonder veel gedoe, dit is de beste reiniging voor jou.
Het proces is eenvoudig, en makkelijk te volgen, en het duurt maar drie dagen lang waardoor het een zeer doenbare onderneming voor de meeste mensen .

Deze reiniging kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd, maar het zal vooral gunstig zijn bij de kruisingen tussen de seizoenen – wanneer onze lichamen rijp zijn met een gevoel van overgang.
Echter, zelfs een zeer eenvoudige reiniging zoals deze is niet geschikt tijdens de menstruatie, voor zwangere of borstvoeding en voor iedereen die extreem zwak en gebrekkig is.

In de praktijk wordt deze reiniging beschouwd als een essentieel onderdeel van een ayurvedische levensstijl.
Het biedt een belangrijk middel om geaccumuleerde afvalstoffen en toxiciteit uit de geest en de weefsels te wissen, waardoor de optimale gezondheid wordt bevorderd.

Tegenwoordig is een periodiek reinigend regime van vitaal belang voor onze gezondheid dan ooit.
Onze lichamen worden gevraagd om een ​​schijnbaar eindeloze barrage van schadelijke ingrepen te verwerken, zoals milieu-toxines, verwerkte voedingsmiddelen, onopgeloste emoties en psychologische stress.
Na verloop van tijd kunnen deze stressors toxiciteit opbouwen in het systeem, in de weefsels storten en onze gezondheid in gevaar brengen.
Een periodieke reiniging helpt deze accumulaties uit het lichaam te verwijderen.

Dit zogenaamde dieet regime ondersteunt de fysiologie door de overstroming van schadelijke ingangen te vertragen en door het lichaam een ​​belangrijke kans te geven om te rusten, te herstellen en zich te herstellen.

Dit egogenesis eenvoudige driedaagse bourgondisch detox stappenplan kan helpen om:

Verbeter de spijsvertering en metabolische functie.
Bevorder regelmatige en evenwichtige eliminatie.
Ondersteun het onderhoud van een gezond lichaamsgewicht.
Kweek een verbeterd gevoel van energie, vitaliteit en enthousiasme voor het leven.
Bevorder duidelijkheid en grondigheid in de mentale, spirituele en emotionele sferen.
Moedig een evenwichtige slaapcyclus aan.
Bevorder verbeterde algemene gezondheid.


Onze aanbevolen lectuur

De voedingsmiddelen die tijdens deze reiniging worden ingenomen, zijn zeer gemakkelijk te verteren en helpen bij het verbeteren van de sterkte van agni (het metabolische vuur), dat essentieel is voor de optimale gezondheid.
Als het concept van Agni voor u nieuw is, dan raad ik in het belang van een gezonde spijsvertering : een Ayurvedische Gids om Agni te begrijpen en die een nuttige context voor uw reinigingsproces zal bieden.

Meerdere ayurveda kook tips kunt u op deze website vinden :

https://www.ayurveda.nl/content/ayurveda-en-gezondheid/ayurveda-recepten/

Tip voor ons bourgondisch detox plan : Kies een tijdstip wanneer de blootstelling aan stress minimaal is.