De ayurvedische benadering en behandeling van alvleesklierkanker en schildklieraandoeningen

De ayurvedische benadering en behandeling van alvleesklierkanker en schildklieraandoeningen

De ayurvedische benadering en behandeling van Alvleesklierkanker en schildklieraandoeningen

Volgens Ayurveda zijn er drie hoofdgroepen van Prameha:

  1. Sadhya – de ziekte kan met de goede behandeling worden genezen
  2. Yapya – De ziekte kan met de goede behandeling in controle worden gehouden
  3. Asadhya – de ziekte is ongeneeslijk

De alvleesklier heeft een tweetal functies:

–    ze maakt ongeveer 1,2 liter sap (spijsverteringsenzymen) per dag aan. Deze vloeistof wordt op commando van de hersenen of van de maagwand aan de dunne darm afgegeven. Pas nadat deze enzymen hun werk hebben gedaan, kunnen voedingsstoffen via de wand van de dunne darm in ons lichaam worden opgenomen.
–    de productie van hormonen (insuline, glucagon en somatostatine) die direct aan het bloed worden afgegeven, waar zij een essentiële rol bij de suikerstofwisseling in ons bloed spelen.

Over de precieze oorzaak van alvleesklierkanker is niet veel bekend binnen de reguliere geneeskundige opvattingen.
Maar uit het bovenstaande is het niet moeilijk te begrijpen dat de samenstelling van ons dieet een grote invloed heeft op het gezond houden en het daarmee goed laten functioneren van de alvleesklier. Risicofactoren op het ontstaan van alvleesklierkanker hebben alles te maken hebben met onze leefstijl. Daarin speelt  voeding een dominante  rol.
Overgewicht en abdominale obesitas (vetzucht in de buikregio), tekort aan foliumzuur en vitamine D, het eten van rood vlees en zetmeelrijke voeding, te lage inname van  fruit  en te weinig lichaamsbeweging zijn allemaal negatieve factoren.
De keerzijde daarvan is dat een volwaardig dieet een  voorname rol kan spelen in het voorkomen van deze vorm van kanker.
Andere risicofactoren die genoemd worden zijn roken, chronisch ontstekingen en erfelijke aanleg.

Alvleesklierkanker komt voor in een tweetal vormen die nauw overeenkomen met de twee genoemde functies van deze klier.
De meest voorkomende kanker ontstaat in de lobjes die de spijsverteringsenzymen produceren en worden adenocarcinomen genoemd.
De tumoren die ontstaan in de cellen welke voornamelijk hormonen produceren, worden de zgn. neuro-endocriene of hormoonproducerende tumoren genoemd.
Deze tumoren komen veel minder vaak voor en zijn in de regel minder agressief.

Centraal staat het streven naar evenwicht in de stofwisseling.
Ayurveda is misschien wel het antwoord op chronische ziekten waarbij het lichaam (en geest) langdurig uit balans zijn. Er zijn verschillende benamingen in omloop voor de metabole- of stofwisselingstherapieën.

Afhankelijk van met name de conditie van de patiënt kunnen naast het dieet aanvullingen (supplementen) ingezet worden om tekorten aan te vullen, het afweersysteem (immuunsysteem) te versterken en het herstelmechanisme te verbeteren.
Wanneer herstel niet mogelijk blijkt, zal de kwaliteit van  leven doorgaans aanzienlijk verbeteren.

Er is gebleken dat alvleesklierkanker of pancreas ductale adenocarcinoom een ​​van de belangrijkste vormen van kanker is, dat jaarlijks vele sterfgevallen veroorzaakt.

Ayurvedische supplementen die de werking van de Alvleesklier en Schildklier ondersteunen en stimuleren.

CURCUMIN (CURCUMA LONGA)

Curcumin is waargenomen als een nieuwe strategie voor het beheer van patiënten met alvleesklierkanker. Curcumin wordt wereldwijd geaccepteerd als volgende keus van kankerbeheer. Curcumin capsules zijn puur gestandaardiseerd kruidenextract van kurkuma. Het heeft een groot aantal anti-kankeractiviteiten.
Het regelt de inflammatoire enzymen zoals cyclin D1, COX-2 en MMP-9
Het remt de expressies van NF-αB, STAT eiwitten, AP-1 enz. Die verantwoordelijk zijn voor inductie van carcinoomcellen en ontsteking Curcumin remt de productie van pro-inflammatoire chemokines, geïnduceerd door chemotherapie
Het stopt de expressies van factoren die verantwoordelijk zijn voor de proliferatie van cellen.
Curcumin is een krachtige kruidengeneeskunde om de moleculen / receptoren te beheersen die kanker veroorzaken zoals groeifactoren, transcriptiefactoren, cytokines en enzym

KANCHNAAR (BAUHINIA VARIEGATE)
Het is een prachtige natuurlijke anti-kanker kruiden. Kanchnaar en Guggul bevat kankerremmerende polyfenolen, alkaloïden en vrije radicalen. Het is beschreven in Ayurveda voor de oplossing van verschillende soorten kankers.
Het voorkomt kwaadaardige tumoren, lymfomen, granuloom, sarcomen en ascites.
Stopt signaalwegen die interleukinen vrijmaken, leukotriene en andere kankerverwekkende factoren veroorzaken.

TULSI (OCIMUM TENUIFLORUM)
Het is heel bekend om zijn medicinaal potentieel. Het helpt bij de verbetering van de bètacellen die aanwezig zijn in de alvleesklier.
Tulsi capsules kunnen een belangrijk rol spelen bij patiënten lijden aan kanker en helpen bij zoals; het verminderen van stress, angst en depressie, het verbeteren van uithoudingsvermogen, vermindering van ontsteking, het stimuleren van het immuunsysteem, anti-oxidanten, anti-aging middel, het verlichten van hoofdpijn, buikpijn kwalen en ontstekingen.

GUGGUL (COMMIPHORA MUKUL)
Het speelt een belangrijke rol in het remmen van de uitdrukkingen van signaalmoleculen die verantwoordelijk zijn voor ontsteking en kanker.
Het remt lipoxygenase- en cyclooxygenasewegen, kalmerende en koele zachte weefsels, het verbeteren van het immuunsysteem, het voorkomen van acne, herpes, ontsteking van de darm, het beheersen van schildklierziekte, obesitas, huidstoornissen, keelpijn en aambeien.
Het is een natuurlijk diureticum.

ASHWAGANDHA (WETHANIA SOMNIFERA)
Het is een adaptogene tonic van wereldklasse, verbetert het vermogen van het lichaam om fysieke inspanningen te onderhouden en om verschillende soorten stress te weerstaan. Het balanseert Vata en controleert de zenuwimpulsen door het zenuwstelsel. Therapeutisch is het gunstig voor patiënten door angst, stress en depressie te verminderen, spiervermoeidheid en stijfheid in de nek, slapeloosheid, sterkte aan de spieren en uithoudingsvermogen, diabetische neuropathie en zwakte, fungeert als anti-inflammatoire en antioxidantmiddel.

HARITAKI (TERMINALIA CHEBULA)
Het is zeer effectief in het optimaliseren van het spijsverteringstelsel. Het wordt over het algemeen gebruikt voor hardlywigheid, zonder dat het reiniging wordt veroorzaakt. Het versterkt ook onze darm. Het werkt ook als kolon reinigen en verwijdert cholesterol en vetten van het lichaam.

AMLA (EMBLICA OFFICINALIS)
De Amalaki is beschreven als ‘Rasayan Herb’ in Ayurveda. Amalaki is rijk aan vezels, vitaminen, calcium, ijzer, fosfor, koolhydraten, riboflavin en thiamine. Amalaki bevat anti-oxidant eigenschappen.
Het is gunstig in het verwijderen van toxines en remt inflammatoire veroorzakende enzymen.

BHIBHITAKI (TERMINALIA BELLIRICA)
Het is één van de populaire Indische kruiden Rasayan.
Bhibhitaki verwijdert Vata, het verwijdert het oude slijmvlies van de darmmuur.
Het versterkt de darmwand en verhoogt de darmcontractie.

Voor advies omtrent Ayurvedische kruidensupplementen of begeleidingstherapie kan u contact opnemen met info@egogenesis.be of GSM : +32(0)485703749