Dreamcoaching

Dreamcoaching

Dream Coaching
Met Crisis / Dream Coaching en rouwbegeleiding zal ik werken om mensen te helpen die een emotionele crisis ondervinden , deze om te zetten in een droom kans.

Een emotionele crisis is meestal het resultaat van een opeenvolging van gebeurtenissen , buiten de controle van de betrokken persoon.
In onze werelden worden minder door rede en meer het resultaat van de krachtige energieën in onze psyche die onze emoties, onze impulsen, en ons gedrag doen drijven.

Dus de wortel van een emotionele crisis is dus echt een conflict in ons onderbewustzijn.
De psycholoog Freud zei dromen zijn “de koninklijke weg” naar ons innerlijk en de psycholoog Jung zei dromen zijn “luiken naar onze onbewuste geest”.

Crisis Coaching gaat over onze directe stabilisatien terwijl het bij Dream Coaching om het echte hart van onze problemen gaat , zodat we de crisis kunnen veranderen in een kans om te groeien.
Ik heb ervaring in het leven met coaching, droomanalyse, en crisisbeheer, en het doel van deze coaching is om gezamenlijk te komen tot betere modellen voor het leven en met een betere acties voor andere om deze kansen te benutten.
Dream coaching heeft zijn oorsprong in Jungiaanse psychologie.
Het is een methode om te werken met dromen.
De techniek is nondirectief , waardoor de coach aan de deelnemer(s) of groep vragen kan stellen over de verschillende personages, scènes en motieven in de droom, maar niet om de droom te interpreteren.
Jung (1963, 1977) beweerde dat dromen het evenwicht zowel onze fysieke en psychologische energie proberen te reguleren.
Hij beoordeeld dat dromen niet alleen  de wortels onthullen van innerlijk disharmonie en emotionele behoeften, maar ook het individu onontwikkeld leven potentieel.
Dromen zijn onze link naar het onbewuste.
Volgens Jung, is het belangrijk dat we ons goed verhouden tot onze dromen.

Gerelateerd aan de berichten in dromen zal dit leiden tot meer zelfkennis, die in het beste geval ons meer mogelijkheden geven om onze persoonlijkheid te ontwikkelen.

Praten over onze dromen kan ons helpen na te denken over en het leven te begrijpen.
Het proces van de ontwikkeling van de persoonlijkheid is nooit voltooid.

Jung (1967) sprak over een constant lopende ontwikkelingsproces waarin het individu zijn taken  verschillend ziet tijdens de verschillende fasen van het leven, en oordeelde dat een belangrijke taak in de latere deel van het leven gaat krijgen om zichzelf daarin te kennen

Lees verder als je geinteresseerd bent in Holistic Jung Nursing
dream-coaching-holistic nursing