egogenesis

egogenesis

Het lichaam is een geheel van op elkaar afgestemde systemen, die naast elkaar, door elkaar en met elkaar functioneren. Een storing in het ene systeem vraagt om aanpassingen en compensaties en veroorzaakt storingen in het andere systeem. Daarom moet de totale patiënt bekeken worden en moet men op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem. Dit is niet zo eenvoudig omdat de plaats van de pijn niet altijd de plaats van de oorzaak is.

egogenesis

Via dieptepsychologie verrijkt met de ethno-botanisch kracht van de natuur waardoor het zelf herstellend systeem actief wordt, komt de mens in contact met zijn blokkade, zodat ook aan de oorzaak kan gewerkt worden en de aandacht op al de aspecten zoals: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en het existentieel aspect worden gericht.
Door middel van archetypen, begrippen zoals de schaduw, de eeuwige jongeling, de boze geest, de held enzovoorts, zijn als het ware overgeleverde, functionele oerdrijfveren of ‘ervaringsmodaliteiten’, die de persoonlijkheid van de mens structureren. Deze archetypen zijn mogelijkheden of neigingen om ons op een bepaalde manier te ontwikkelen.
Door dit proces van de zelfverwezenlijking of individuatie te analyseren verdwijnen blokkades, healings processen versnellen en chronische vermoeidheden die verdwijnen, ….

Dit proces kan te paar gaan met emotionele en/of fysieke ontgifting.

Daarbij krijgt het stoffelijke lichaam wel de nodige aandacht door het geven van massage binnen domeinen als Ayurveda kruiden, voetreflex, shiatsu, craniosacraal,   toegepaste kinesiologie, alomvattend de bowen techniek, compassionate touch , Alexandertechniek bij intakegesprek maar ook voor bij klachten als de prostaat.

De relatie therapeut vs patiënt is gebaseerd op het haptonomisch gestalt niveau.

Ook vredig afscheid kunnen nemen en zich overgeven aan de onvermijdelijke dood van het fysische lichaam , is een proces dat mooi ondersteund kan worden door deze tools.

Ook geeft ons dit de mogelijkheid om het bewustzijn op quantum, subatomisch niveau te behandelen.

Aandacht voor de relatie tussen oorzaak en gevolg