Self-Sovereign Identity

Self-Sovereign Identity

Het idee van Zelf Soevereine Identiteit is niet nieuw.

Op dezelfde manier waarop Bitcoin zich op de schouders van reuzen heeft gebouwd, is het concept van gedecentraliseerde digitale identiteit al vele jaren verkend.

Het heeft zijn wortels in de jaren 1970 toen pioniers als Whit Diffie, Martin Hellman en Ralph C. Merkle, makers van Public Key Cryptography waren om mensen te helpen hun privacy te beschermen in het nieuwe digitale tijdperk van computers.
Blockchain-technologie is de cruciale doorbraak die nu digitale identiteit voortstuwt in het tijdperk van de Zelf Soevereine Identiteit – een keerpunt dat krachtig genoeg is om de toekomst van de gedecentraliseerde P2P-economie opnieuw vorm te geven.

De opkomst van Self Sovereign Identity is een perfecte storm waarbij alle geïnteresseerde stakeholders samenkomen om het te laten gebeuren.

Volgens een onderzoek uit 2014 van CTRL-Shift overschrijden de kosten van identiteitsbewakingsprocessen alleen al in het VK meer dan £ 3,3 miljard per jaar. Stel je de totale kosten wereldwijd voor. Aan de ene kant worstelen overheden en bedrijven met het beschermen van burgers en klanteninformatie tegen escalerende cyberaanvallen.

Dit omvat een belangrijke gebeurtenis die meer dan een miljard identiteiten in gevaar bracht. Aan de andere kant is er een toenemend bewustzijn van internetgebruikers over de hele wereld dat er geen gratis lunch is. Wanneer u niet online voor een dienst betaalt, bent u het product, dat wil zeggen dat u ervoor betaalt met uw gegevens.

Data wordt letterlijk de brandstof van het digitale tijdperk en de eigenaren van die data hebben letterlijk de sleutels tot de toekomst.

Self Sovereign Identity lost al deze problemen op.

Het kan de efficiëntie voor bedrijven vergroten om de identiteitsbewijzen te krijgen die ze nodig hebben. Het kan de enorme datalekken voorkomen die een weekblad zijn geworden, maar het kan mensen ook toestaan ​​te beslissen hoe hun gegevens worden gedeeld en gemonetariseerd – waardoor ze meer van hun echte waarde krijgen.

Mensen kunnen al deze voordelen krijgen zonder afhankelijk te zijn van externe ‘identiteitsproviders’ zoals Google en Facebook om hun persoonlijke gegevens op te slaan en te delen. In plaats daarvan kunnen individuen al hun digitale identiteitsgegevens bij de hand hebben, klaar om eenvoudig en selectief te delen hoe ze dat willen.

Om te begrijpen hoe dit werkt, zullen we samen de betekenis van identiteit onderzoeken, iets dat verrassend moeilijk vast te stellen is, en enkele toepassingen onderzoeken die Self Sovereign Identity mogelijk maakt om de impact te zien die deze aanstaande verandering zal hebben op ons hele leven.

Independent Advocate for the Rights and Dignity of our Digital Selves.
Expert and Consultant in Self-Sovereign , Decentralized (Blockchain) Identity.

Comments are closed.

Comments are closed.