Protractie

Protractie

Dit is een anatomische term naar het optreden van tekenen van de schouderbladen naar voren en iets uit elkaar beschrijven. Deze scapulier protractie produceert een zichtbaar naar voren te duwen van de schouders.

protract

Terwijl de term verlenging kan worden gebruikt om een voorwaartse duwbeweging van verschillende andere lichaamsdelen, zoals de kop ten opzichte van de hals beschrijven, meestal betrekking op de specifieke actie op de schoudergordel.

protractie

Het tegengestelde van terugtrekken, die achteruit gaat en samen brengen van de schouderbladen, is verlenging mogelijk gemaakt door meerdere spiergroepen in het bovenlichaam. Van deze, het belangrijkste is de serratus anterior. De serratus anterior ligt net onder de borstspieren en boven de buikspieren aan weerszijden van de ribbenkast. Oorsprong langs de kant van de borst van de bovenste acht of negen ribben, het rond de zijkant van het lichaam en inzetstukken langs de mediale of binnenrand van het schouderblad. Het heeft een profilering als vezels evenwijdig aan de ribben werking: horizontaal en vissen licht stijgende als ze reizen vanaf de middellijn van het lichaam.
protract

Naast traineerde de schouderbladen, de serratus anterior helpt bij het scapulier stabilisatie en rotatie, waardoor de schouderbladen naar boven draaien omdat het hen naar voren trekt. Deze spier is zeer uitgesproken in boksers, die het gebruiken om de schouderbladen rekken als ze een punch gooien. In dit geval, protractie is ook een nuttig instrument voor de verdediging. Innerlijk afronden van de schouders en het trekken van hen creëert komen met een kleiner oppervlak van de romp van een tegenstander het land een punch, en dus minder ruimte beveiligen met de armen

Een andere spieren gebruikt in schouderblad protractie is de pectoralis minor. Veel kleiner dan zijn buurman in de borst, de pectoralis major, wordt de pectoralis minor vond eronder. In plaats van de vezels horizontaal lopen, maar de pectoralis minor loopt loodrecht op de pectoralis major, met vezels verticaal verspreid over de bovenste ribbenkast. Bevestigen via een pees aan het bovenste binnengedeelte van het schouderblad, de pectoralis minor is primair verantwoordelijk voor het indrukken van de schouder of het omlaag trekken, maar ook deel protractie door het kantelen van de binnenrand van het schouderblad naar achteren als serratus trekt de schouderblad vooruit.

in veel mensen, met name degenen die in de voorkant van een computer de hele dag zitten, die betrokken zijn bij protractie spieren zijn strak en overontwikkelde. Deze onbalans kan gecorrigeerd worden door versterking van de spieren die betrokken zijn bij terugtrekking, die gevonden tussen de schouderbladen van de bovenrug zoals rhomboids, en strekken de gradenbogen. Hierdoor zal helpen trek de schouders naar achteren, waar ze thuishoren in neutraal lichaamshouding te verbeteren.