Wing Chun Practioner

Wing Chun Practioner

Wing Chun is een educatieve vechtkunst en zelfverdedigingstechniek uit het zuidoosten van China.
De stijl vindt zijn oorsprong in een van de Shaolin-kloosters.

Wing Chun is gespecialiseerd in vechten op korte afstand.
Er zijn zes vormen in Wing Chun.
De eerste drie zijn lege handvormen, de vierde wordt uitgevoerd op een houten dummy, en de laatste twee zijn wapenvormen. Vormen zijn meditatieve, eenzame oefeningen die zelfbewustzijn, balans, ontspanning en gevoeligheid ontwikkelen.
De vormen trainen de beoefenaar in de fundamentele beweging en de juiste krachtgeneratie van Wing Chun

De principes

Praktische, efficiëntie bewegingseconomie.
Wing Chun-technieken benadrukken deze principes om zijn idealen op effectiviteit te handhaven.

Wing Chun gelooft in het gebruik van de minste hoeveelheid benodigde kracht in elke gevechtssituatie.
Het gelooft goed geplande positionering en praktische bewegingen kunnen en moeten worden gebruikt om een ​​tegenstander te verslaan. Dit wordt bereikt door balans, lichaamsstructuur en ontspanning.

De meeste Wing Chun-aanvallen maken het recht mogelijke pad naar het doel gebaseerd op het concept dat de kortste afstand tussen twee punten een rechte lijn is.
Primaire doelen liggen allemaal langs de middellijn, een denkbeeldige verticale lijn die de tegenstanders vitaliteit (keel, hart, maag, lies) onderscheidt.
De Wing Chun punch wordt centraal afgeleverd van de borst van de beoefenaar in plaats van diagonaal van de schouders in de eerste twee vormen.
Dit helpt het middellijn concept te leren.
In de latere vormen wordt de punch diagonaal van de schouder naar de middenlijn geleverd.
Dit komt omdat de afstand korter is dan de hand van de schouder naar het midden van de borst en dan naar de middelste lijn van de tegenstander.

Dim Mak the Art of Pressure Point Fighting

Dim Mak kan tenminste 10 keer je vermogen verhogen.
Vroeger werden dim mak drukpunten onderwezen aan de vechtsportstudenten om hun effectiviteit te verhogen tijdens zelfverdediging, zodat ze geen overmatige kracht moeten gebruiken om zichzelf te beschermen.
Veel van hen waren fysiek kleine mensen en ouder in leeftijd.
Toen ze tegen veel grotere en sterkere aanvallers moesten verdedigen, verhoogde Dim Mak hun weerstand wel tenminste tien keer of meer.

Kyusho Jitsu Pressure point knockout

Zelfverdediging of noodweer, is het legitieme onmiddellijke en noodzakelijke geweld uitgeoefend door een persoon teneinde een actuele, ernstige en wederrechtelijke bedreiging op de eigen persoon of op te persoon van een ander af te weren, waarbij de bedreiging de fysieke integriteit, de vrijheid of het seksueel zelfbeschikkingsrecht aantast.

Nederlandse Wing Chun Federatie

Wing Chun

WingTsun België
Sifu Krause teaching and demonstrating