Angiogenesis

Angiogenesis

Angiogenese is de groei van bloedvaten uit de bestaande vasculatuur.
Het komt voorbij in het leven in zowel gezondheid en ziekte, beginnend in utero en doorgaan door middel van leeftijd. Geen stofwisselend weefsel in het lichaam is meer dan een paar honderd micrometer van een bloedcapillaire, die wordt gevormd door het proces van angiogenese.

Capillairen zijn nodig in alle weefsels voor diffusie-uitwisseling van voedingsstoffen en metabolieten. Veranderingen in de metabolische activiteit leiden tot evenredige veranderingen in angiogenese en bijgevolg evenredige veranderingen in de capillariteit.

Zuurstof speelt een cruciale rol in deze verordening.
Hemodynamische factoren zijn essentieel voor de overleving van vaatnetwerken en voor structurele aanpassingen van schipwanden.

Erkenning dat de controle over angiogenese therapeutische waarde kan hebben, heeft de afgelopen 40 jaar veel belangstelling gehaald.
Stimulatie van angiogenese kan therapeutisch zijn bij ischemische hartziekte, perifere arteriële ziekte en wondgenezing.

Het verminderen of remmen van angiogenese kan therapeutisch zijn bij kanker, oftalmische aandoeningen, reumatoïde artritis en andere aandoeningen. Capillairen groeien en terugtrekken in gezonde weefsels volgens functionele eisen.
Oefening stimuleert angiogenese in skeletspier en hart. Een gebrek aan oefening leidt tot capillair regressie. Capillaire groeien in vetweefsel tijdens gewichtstoename en terugtrekken tijdens gewichtsverlies.

Het is duidelijk dat er tijdens het leven angiogenese optreedt.
Deze voedingsmiddelen zijn zelfs sterker en effectiever gevonden dan chemotherapie en ze zijn allemaal stevige favorieten!

Kerrie of curry
Zwarte Chocolade,
Groene thee,
frambozen,
tomaten,
bosbessen
rode wijn
Dit wordt allemaal gezegd te bevorderen voor de natuurlijke vorming van bloedvaten, ook bekend als angiogenese. Het is natuurlijk meer actief in het vroege leven en vertraagt ​​naar de latere jaren, behalve in sommige gevallen, zoals het herstel van capillairen in wonden. Meestal zijn activatoren en remmermoleculen verantwoordelijk voor de regulering van dit proces.

Inhibitors zijn over het algemeen belangrijker, maar activatoren van angiogenese verbeteren de groei van vasculaire cellen voor de vorming van nieuwe bloedvaten.

Als ze volledig zijn ontwikkeld, zullen de kankercellen normaal gesproken de vrijlating van angiogenese activators veroorzaken door de toegenomen behoefte aan meer bloedvaten voor voedingsstoffen.

Moderne geneeskunde heeft onlangs drugs ingediend, genaamd inhibitors of angiogenesis. Zij verschillen van chemotherapie, omdat ze geen tumorcellen bestrijden, maar voorkomen dat verdere ontwikkeling van bloedvaten aan de tumor voorkomt.

De 7 hier genoemde voedingsmiddelen hebben aangetoond dat ze sterke anti-angiogenese eigenschappen bevatten en ze verhinderen de bloedtoevoer naar de kankercellen.

Dit is een reden waarom sommige artsen en wetenschappers het gebruik ervan adviseren om angiogenese te regelen. De genoemde voedingsmiddelen hebben het potentieel om de ontwikkeling en verspreiding van de maligne kankercellen succesvol te remmen.

rode wijn
Rode wijn bevat een zeer krachtig molecuul dat bekend staat als resveratrol, een krachtige antioxidant die vaak voorkomt in de druivenhuid.
Talrijke studies hebben aangetoond dat resveratrol bacteriën, virussen en schimmels doodt

Wat meer is, dit ongelooflijke ingrediënt heeft tal van andere voordelen, waaronder het verlengen van het leven van dieren, het vergroten van de glucosetolerantie tegen diabetes, het verbeteren van de fysieke en cognitieve conditie, het verbeteren van de hartfunctie, het verbeteren van de energieproductie van cellen en het voorkomen van celverlies doordat radioactieve straling.

De aanbevolen dosering van resveratrol supplementen is 200-600 mg per dag. U moet echter weten dat 225 ml rode wijn ongeveer 640 mg resveratrol levert.

Kurkuma
Afgezien van de bekende gezondheidsvoordelen is de kurkuma geweldig om vast vet in vloeibaar te worden

Bosbessen en Frambozen
Deze vruchten zijn ongelooflijk effectief bij het voorkomen van verschillende soorten kanker. Ze hebben ook aangetoond dat ze angiogenese stoppen en oxidatieve stress verminderen.

tomaten
Een onderzoeksstudie van Harvard University stelde voor dat deelnemers die tomatensaus consumeren of meer dan 4 keer per maand gekookt hebben, hun risico op prostaatkankerrisico met 50% verminderen.
Tomaten zijn rijk aan een chemische stof, die lycopeen wordt genoemd, een anti-angiogene stof. Het wordt gemakkelijk opgelost in het vet en absorbeert rechtdoor door het spijsverteringskanaal.

Donkere chocolade
Snoepjes mogen niet uitgesloten worden in de strijd tegen kanker. Namelijk, donkere chocolade is eigenlijk extreem gezond, het bevordert hartgezondheid, verbetert je stemming en bestrijdt maligne cellen.

Koffie en groene thee
Koffie en groene thee zijn zeer gunstig en bevatten veel kankerbestrijdende stoffen.

Het gebruik van natuurlijke ayurvedische kruiden en producten voor dit doel is iets dat uitgebreider moet worden bestudeerd. Voorlopige studies laten echter veelbelovende resultaten zien.
Het beste is dat deze remedies relatief veilig zijn en samen met chemotherapie kunnen worden gegeven om de zogenaamde kanker behandelende effecten te verbeteren.

Ayurvedic Practitioner ®

Anti Angiogene

Phyto fasting & Ayurveda

Bourgondisch Detoxeren


http://www.egogenesis.be/blog/