Autogenic Training

Autogenic Training

Autogene Training werd in de jaren 20 van de vorige eeuw ontwikkeld door de duitse psychiater Johannes Heinrich Schultz.
Deze Autogene training is speciaal ontwikkeld voor mensen die een druk leven hebben buitenshuis. Het is een ontspanningstechniek, die slechts twee minuten in beslag hoeft te nemen maar liefst vijf maal per dag moet worden uitgevoerd om effectief te zijn en die je desnoods op een toilet kunt uitvoeren.


Via deze techniek kun je je lichaam, ook met een druk bestaan, vijf maal per dag in korte tijd geheel tot ontspanning brengen. Als je autogene training doet leer je de suggesties uit het hoofd. Als je ze tot het eind toe met aandacht en gevoel hebt opgezegd (hardop of zachtjes in jezelf), in combinatie met wat je voelt in je lijf, weet je ook meteen dat de paar minuten die je er voor uittrok voorbij zijn.

De suggestie van stromende energie in de buik heft gevoelens van spanning op die daar, als locatie van het zgn. abdominale brein, vaak worden ervaren. De suggestie over een koel voorhoofd is bedoeld als tegenhanger van het ‘verhitte’ malen en piekeren met alsmaar rondgaande gedachten in je hoofd. Suggereert tot rust komen van die gedachtenstroom.

In tegenstelling tot de zuivere verbale psychotherapieën staan hier lichamelijke belevingen mee centraal en geschiedt een belangrijk deel van de communicatie via het lichaam.

Autogenic Training is een self-help behandeling die leidt tot diepe ontspanning en verlichting van de gevolgen van stress.
De techniek maakt gebruik van innerlijke kracht van de patiënt voor genezing en herstel. In een patiënt met specifieke uitdagingen, zal bij elke sympton te pakken op zijn beurt, te beginnen met afhankelijk van wat de meest urgente.
Na een aantal sessies zal de hersenfunctie merkbaar worden verbeterd , de communicatie tussen afzonderlijke hersenhelft en tussen de hersenen en het lichaam wordt versterkt.

De voordelen van Autogenic Training zijn onder andere:

– Therapie zonder het gebruik van drugs en de bijbehorende bijwerkingen
– Versterking van de vooruitgang op andere therapieën
– Kan worden beoefend door de patiënt thuis en zonder extra hulp na de techniek is geleerd
– Snelle gevoel van verbetering
– Verbetering van de gezondheid en emotioneel evenwicht
– Verbetering van de zelfredzaamheid
– Verbeterde gevoel van welzijn
– Verbetering van de kwaliteit van de slaap
– Vermindering van angst

Interesse in een autogene training voor uw bedrijf, stuur dan een e-mail met uw gegevens naar info@egogenesis.be
Onze missie is om de kracht van de autogene training naar bedrijven te brengen en aan zowel het management en de medewerkers ten goede laten komen.
Door het beheer van stress, het stimuleren van veerkracht, het moreel en de gezondheid en het maximaliseren van mogelijkheden en prestaties op het werk.

Professionele training
(Voor psychologen, medische en andere gezondheidswerkers)

Als u geïnteresseerd bent in training voor ​​autogene trainer of therapeut bent, stuur dan een e-mail naar info@egogenesis.be
Eventueel met uw contactgegevens en een zeer beknopt overzicht van uw professionele achtergrond.
Ik zal u op de hoogte brengen van de details voor het volgen van een Professional Autogene Training Program.

Door middel van een staat van passieve naleving van lichamelijke signalen als een vorm van biofeedback, traint autogene training ons, om bewust te richten naar ons brein, met passieve instructie, om ‘turn down’ ons SNS en ‘schakelaar op’ onze PSNS, waardoor de natuurlijke reparatie van het lichaam en reguleringsmechanisme waaronder het immuunsysteem te versterken.

Dit regelt ook biochemische, bloedsomloop en cellulaire activiteit die gevolgen niet alleen op lichamelijke mechanismen, maar ook van invloed op het denken, emotionele en gedragsmatige reacties die op hun beurt van invloed op de mentale veerkracht en prestaties.

~egogenesis~ Human Performance Consulting