De principes van het holistisch medicijn

De principes van het holistisch medicijn

De optimale gezondheid is het primaire doel van deze holistische medische praktijk .
holistic principles
 
Het is door het bewust streven naar het hoogste niveau van het functioneren en het evenwicht van de fysiek, mentale, emotionele , sociale, omgeving en spirituele aspecten van de menselijke ervaring , resulterende in een dynamische staat van wellevendheid .
 
Dit leidt tot een toestand van welzijn ongeacht de aanwezigheid of afwezigheid van ziekte. Dit is de genezende kracht van de liefde .
 
Als Holistische zorgverlener streef ik er naar te voldoen aan de gratie van de patiënt door middel van , vriendelijkheid , acceptatie en een geest zonder enige voorwaarde.
Liefde in het leven is de meest krachtige genezer .
 
In mijn Holistische benadering, zie ik de hele persoon als de eenheid van lichaam, geest , ziel en de systemen in waarin men leeft.
 
Als Holistische zorgverlener zal ik preventief de gezondheid proberen te bevorderen, om ziekte te voorkomen en te helpen bij het bewustzijn om de symptomen beter te herkennen .
 
Deze holistische benadering ontlast dan ook symptomen , wijzigt factoren , en verbetert het leven van de patiënt waardoor hij zijn welzijn in de toekomst kan optimaliseren.
 
Alle mensen hebben aangeboren krachten voor de genezing van hun lichaam , geest en ziel .
Als Holistische beoefenaar help ik patiënten gebruik te maken van deze helende invloed. Steeds omarm ik altijd de veilige en effectieve opties in de diagnose en behandeling. Deze opties zijn afkomstig uit verschillende tradities en geselecteerd om optimaal te voldoen aan de specifieke behoeften van de patiënt .
 
Het rijk van de keuzes kunnen onder meer aanpassing van de levensstijl en een complementaire aanpak alsook de gebruikelijke medicijnen , als de samenwerking met huisarts en/of chirurgie .
 
Het ideale huisarts – patiënt relatie is een partnerschap dat de patiënt aanmoedigt autonomie , en waardeert de behoeften en inzichten van beide partijen. De kwaliteit van deze relatie is een essentiële bijdrage aan het genezingsproces .
 
Ik richt mij met deze patiëntenzorg op de unieke behoeften en de aard van de persoon die een ziekte heeft ,in plaats van de ziekte die de persoon heeft.
 
De benadering naar de persoonlijke opname van de holistische van de principes geven vervolgens een diepgaande invloed uit op de kwaliteit van de genezing en de relatie .
 
Alle leermogelijkheden, alle ervaringen met inbegrip van geboorte, vreugde , het lijden en de stervensproces zijn diepgaande leermogelijkheden voor zowel patiënten en als de gezondheid

Aandacht voor de relatie tussen oorzaak en gevolg