Demophobia

Demophobia

Demophobia is een angststoornis die zich manifesteert als een angst voor de drukte.
Deze angst is vaak overdreven of ongegrond is, hoewel het slachtoffer verlamd kan worden door de gedachte alleen die hij/zij heeft in een menigte. Ook bekend als ochlophobia of enochlophobia wordt demophobia vaak ervaren door verlegen of introverte mensen, al kan bij iedereen optreden om verschillende redenen. Mensen die lijden aan demophobia kunnen drukte best vermijden, en als ze toevallig in een menigte, kunnen zij de situatie niet meer aan en dit uit zich in huilen, zweet vluchten, schudden, of vertonen andere symptomen van ernstige angst.

De oorzaken van demophobia kunnen variëren van persoon tot persoon, en het ontdekken van de oorzaak is de sleutel tot het helpen van de patiënt overwinnen van de angst voor de drukte.
Een patiënt kan zijn gegaan door een slechte ervaring in een menigte op een bepaald punt in zijn of haar leven – heel vaak deden dergelijke ervaringen zich voort in de kindertijd – zoals verloren gelopen in een menigte, die deel uitmaakt van een menigte die gewelddadig wordt, vertrappeld worden door een menigte, of gewond raken in een menigte. Veel mensen die een irrationele angst hebben voor drukte , kunnen proberen om de angst te rationaliseren door het maken van kennis van het potentieel voor het incident in een menigte, zoals aangevallen worden, aanbestedende een ziekte, of worden verloren.
Ongeacht de oorzaak, kan demophobia voorkomen dat het slachtoffer niet normaal functioneert in zelfs de kleinste van de massa, zoals die je vindt vb) in de lobby’s van de bioscopen.

demophobia

Om demophobia te overwinnen, moet een patiënt eerst de oorzaak van de angst te identificeren, en dan beginnen om meer over drukte en hoe te functioneren als een deel van hen te begrijpen. Het proces van het overwinnen van die angst zal traag en soms stressvol gaan, maar hoe meer blootstelling aan de drukte van een patiënt krijgt, hoe sneller en beter hij/zij bij het proces baat. Een patiënt zou kunnen beginnen met het bekijken van een menigte van ver af en te observeren hoe mensen in die menigte op elkaar reageren. Begrijpen dat een menigte bestaat uit mensen kan helpen om irrationele angsten verlichten; een patiënt moet zich realiseren dat er iets ergs kan gebeuren in een menigte, maar dat de meeste mensen bereid zijn om te helpen.

Een patiënt kan dan kiezen om zichzelf bloot te stellen aan kleinere menigten, misschien op een kleine bijeenkomst van vrienden. Geleidelijk opbouwen in de richting van steeds grotere drukte kan helpen bij de patiënt om zich aan te passen aan deze drukte. In sommige gevallen echter, kan deze methode te moeilijk zijn; patiënten moeten zich dan wenden tot een geestelijke gezondheidszorg professional die kan helpen bij het ontwerpen van een strategie voor het omgaan met demophobia en om deze uiteindelijk te overwinnen.