Holotropic Breathwork

Holotropic Breathwork

De holotropische ademhaling is een krachtige methode voor zelfexpressie en heling.
De naam ‘holotropisch’ komt uit het Grieks en betekent ‘bewegen naar heelheid’. Het proces van het holotropisch ademwerk is erg simpel.
In een veilige omgeving wordt door middel van een intensieve ademhaling in combinatie met evocatieve muziek een ongewone staat van bewustzijn opgeroepen.
Door deze ongewone staat van bewustzijn binnen te dringen wordt er een natuurlijk innerlijk healingsproces van de individuele psyche geactiveerd.

Het holotropisch proces richt zich vooral op het inzicht krijgen in de beperkende overtuigingen en vooroordelen die we in ons leven opdoen.
De lichamelijke reacties tijdens het proces worden gerelateerd aan de verschillende fasen tijdens ons geboorteproces.

Via het opnieuw laten gebeuren van bepaalde reactiepatronen ontstaat meer ruimte en ontspanning. Het gaat eigenlijk om een vorm van bewustzijnsveruiming zonder psychedelische middelen.

Holotropisch ademen is een techniek die op rebirthen lijkt en die ingangen biedt om in contact te komen met diepere lagen in jezelf. Het is een bewustzijnsverruimende techniek die wat lijkt op de oude LSD therapie.

Holotropische ademen kan als volgt worden omschreven.
De holotropische ademtechniek is een krachtige methode voor zelfexpressie en heling. De naam ‘holotropisch’ komt uit het Grieks en betekent ‘bewegen naar heelheid’.
De methode werd in het midden van de jaren zeventig ontwikkeld door Stanislav en Christina Grof na studie van authentieke, spirituele geloofssystemen, en integreert inzichten uit de transpersoonlijke en de dieptepsychologie met de mystieke tradities van de wereld.”

In de holotropic staat van bewustzijn kunnen we de nauwe grenzen van het lichaamsego transcenderen en onze volledige identiteit van ons (ware) zelf weer terugvinden.’

Het proces van het holotropisch ademwerk is erg simpel. In een veilige omgeving wordt door middel van intensieve ademhaling in combinatie met evocatieve muziek een ongewone staat van bewustzijn opgeroepen. Door deze ongewone staat van bewustzijn binnen te dringen wordt er een natuurlijk innerlijk healingsproces van de individuele psyche geactiveerd.

Het holotropic proces richt zich vooral op het inzicht krijgen in de beperkende overtuigingen en vooroordelen die we in ons leven opdoen. De lichamelijke reacties tijdens het proces worden gerelateerd aan de verschillende fasen tijdens onze geboorteproces. Via het opnieuw laten gebeuren van bepaalde reactiepatronen ontstaat meer ruimte en ontspanning. Het gaat eigenlijk om een vorm van bewustzijnsveruiming zonder psychedelische middelen.

Holotropisch ademen is een techniek die we rekenen tot de transpersoonlijke psychologie en psychiatrie.