Home

Home

Het lichaam is een geheel van op elkaar afgestemde systemen, die naast elkaar, door elkaar en met elkaar functioneren. Een storing in het ene systeem vraagt om aanpassingen en compensaties in het andere systeem en veroorzaakt storingen in het andere systeem. Daarom moet de totale patiënt bekeken worden en moet men op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem. Dit is niet zo eenvoudig omdat de plaats van de pijn niet altijd de plaats van de oorzaak is.

Via dieptespychologie verrijkt met de etnobotanisch kracht van de natuur waardoor het zelfherstellend systeem actief wordt, komt de mens in contact met zijn blokkade, zodat ook aan de oorzaak kan gewerkt worden en de aandacht op al de aspecten zoals: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en het existentieel aspect worden gericht.
Door middel van archetypen, begrippen zoals de schaduw, de eeuwige jongeling, de boze geest, de held enzovoorts, zijn als het ware overgeleverde, functionele oerdrijfveren of ‘ervaringsmodaliteiten’, die de persoonlijkheid van de mens structureren. Deze archetypen zijn mogelijkheden of neigingen om ons op een bepaalde manier te ontwikkelen.
Door dit proces van de zelfverwezenlijking of individuatie te analyseren verdwijnen blokkades, healingssprocessen versnellen en chronische vermoeidheden die verdwijnen, ….

Dit proces kan te paar gaan met emotionele en/of fysieke ontgifting.

Daarbij krijgt het stoffelijke lichaam wel de nodige aandacht door het geven van massage binnen domeinen als kruiden, voetreflex, shiatsu, craniosacraal,   toegepaste kinesiologie, bowen, compassionate touch , Alexandertechniek maar ook voor bij klachten als de prostaat.

Ook vredig afscheid kunnen nemen en zich overgeven aan de onvermijdelijke dood van het fysische lichaam , is een proces dat mooi ondersteund kan worden door deze tools.

Ook geeft ons dit de mogelijkheid om het bewustzijn op quantum, subatomisch niveau te behandelen.