Planeet Waar Het Glas Regent?

De planeet HD 189733b is een gasreus op een afstand van 63 lichtjaren van de Aarde met een temperatuur van meer dan 1.000 graden Celsius en felle winden van 7.000 km/u, waar het vloeibaar glas regent, zo melden de Amerikaanse Ruimtevaartorganisatie NASA en de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA.

Wat regent het op Venus?

Alsof dat allemaal nog niet extreem genoeg is, regent het ook nog op Venus. Het regent er geen water, maar… zwavelzuur. Dat zwavelzuur valt echter nooit op het Venusoppervlak, want de druppels verdampen vooraleer ze de bodem bereiken.

Wat is de gevaarlijkste planeet?

Gitzwarte planeet slorpt 99,9% van het licht op

Volgens astronomen van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics en de Princeton University ‘slorpt de planeet tot 99,9 procent van het sterrenlicht op dat erop valt’. Daarmee heeft TrES-2b het record als donkerste van de bekende exoplaneten.

Wat regent er op de planeet Jupiter?

Recent onderzoek laat zien dat de diepe atmosferen van de planeten Jupiter en Saturnus brokken diamant kunnen bevatten die in vloeibare waterstof en helium drijven.

Kan het regenen op de maan?

Het regent op de meeste plaatsen op de grootste maan van Saturnus gemiddeld maar eens in de 1000 jaar. Maar als het dan gaat regenen op Titan, dan hoost het ook. Tijdens de zeldzame buien vallen vaak tientallen centimeters of zelfs meters regen. Dat berekende onderzoeker Ralph Lorenz, vertelde hij tegen de BBC.

Wat is de heetste planeet?

Door de dikke bewolking en dichte atmosfeer is het er erg warm. De temperatuur kan oplopen tot 465 graden Celsius en daarmee is Venus de heetste planeet in het zonnestelsel. Omdat Venus de planeet is die het dichtst bij de aarde staat, is er veel onderzoek naar gedaan.

See also:  Hoe Kan Het Dat De Maan Overdag Te Zien Is?

Wat is het grootste ding in het universum?

Sterrenstelsels, zoals de Melkweg, worden door de onderlinge zwaartekracht bijeengehouden in clusters, en die vormen samen weer superclusters. Met een diameter van 1 miljard lichtjaar is de BOSS Great Wall het grootste object dat ooit is waargenomen.

Wat als een komeet de aarde raakt?

Volgens dokter Amito duurt het nog wel 100 miljoen jaar voordat er een een meteoriet op aarde in kan slaan. Geen reden tot paniek! Maar als er een meoriet op aarde in zou slaan hebben we wel een probleem. Door de inslag zou er veel stof in de lucht komen waardoor de zon ons niet kan opwarmen en het heel koud wordt.

Wat regent het op Saturnus?

Uit recent onderzoek is gebleken dat de diepe atmosferen van Jupiter en Saturnus enorme bergen diamant kunnen bevatten, die drijven in een zee van vloeibare waterstof en helium.

Wat regent het op Neptunus?

Zo toonden wetenschappers aan de hand van experimenten aan dat er zich op Saturnus, Jupiter, Uranus en Neptunus een vreemd natuurverschijnsel voordoet: het regent er diamanten.

Kan het regenen op Jupiter?

Zelfs op grotere planeten was er geen enorm verschil in druppelgrootte. Regen op Jupiter of Saturnus heeft ongeveer dezelfde vorm en omvang als die op Aarde of Mars. Ook het materiaal waaruit de neerslag bestaat heeft nauwelijks invloed op de grootte van de druppels. Op Titan regent het bijvoorbeeld methaan.

Wat is de temperatuur op de maan?

Op de maan is het altijd heel erg koud

In het zonlicht is het er 120°C boven nul. Zonder atmosfeer kan er op de maan ook geen warmte worden vastgehouden. Aan de nachtzijde is het dan ook meteen ijskoud, 170°C onder nul.

See also:  Welke Planeet Is De Grootste In Ons Zonnestelsel?

Hoe warm is het op de planeten?

Oppervlaktetemperatuur planeten

Planeet Afstand tot zon (aarde = 1,0) Gemiddelde oppervlaktetemperatuur (ºC)
Mercurius 0,4 125
Venus 0,7 459
Aarde 1,0 14
Mars 1,5 -53

Kan het stormen op Mars?

Zoals bij het weer op de aarde wordt warme opstijgende lucht aan de evenaar vervangen door koelere lucht. Dat veroorzaakt ‘passaatwinden’ die het Marsstof oprakelen. Zo ontstaan kleine stormen die samen kunnen uitgroeien tot de hele planeet omvattende stormen.

Wat is er bijzonder aan Venus?

Venus is een terrestrische planeet en ze heeft ongeveer dezelfde grootte, massa en samenstelling als de Aarde. Venus heeft de dichtste atmosfeer van alle lichamen in het zonnestelsel. Die atmosfeer bestaat voornamelijk uit koolstofdioxide.

Kan je op Venus staan?

De mogelijkheid van het voorkomen van leven op Venus wordt vanaf de jaren vijftig uitgesloten geacht. Venus staat veel dichter bij de zon dan de Aarde en de temperaturen op de oppervlakte liggen, ook door het extreme broeikaseffect van de atmosfeer, veel te hoog om leven zoals wij dat kennen, te huisvesten.

Hoe koud is het op Venus?

De temperatuur aan het oppervlak van Venus bedraagt 733 K. Het verschil van 495 graden met de effectieve temperatuur illustreert het veel sterkere natuurlijke broeikaseffect dan op aarde, dat 33 graden bedraagt.

Wat is de heetste planeet?

Maar toch kan de mens niet op Venus leven. Door de dikke bewolking en dichte atmosfeer is het er erg warm. De temperatuur kan oplopen tot 465 graden Celsius en daarmee is Venus de heetste planeet in het zonnestelsel. Omdat Venus de planeet is die het dichtst bij de aarde staat, is er veel onderzoek naar gedaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.