Welke Planeet Heeft De Meeste Zwaartekracht?

Gegevens van de planeten

Planeet M g
Aarde 1.0000 9.78
Maan 0.0123 1.62
Mars 0.1074 3.72
Jupiter 317.94 22.9

Welke planeet heeft de hoogste zwaartekracht?

Jupiter (planeet)

Jupiter
Massa 1,899×1027 kg = 318 × aarde
Valversnelling 24,79 m/s2
Ontsnappingssnelheid 59,56 km/s
Dichtheid (ρ) 1,326 g/cm3

Wat is de zwaarste planeet?

– Jupiter is de grootste en zwaarste planeet. De aarde past qua gewicht 317 keer in Jupiter en om van de ene naar de andere kant te komen van Jupiter, moet je wel zo’n 8x de aarde naast elkaar zetten.

Hoeveel is de zwaartekracht op de maan?

Op de maan is de zwaartekracht bijvoorbeeld veel minder sterk. Dit komt omdat de valversnelling hier maar 1,62 m/s 2 is.

Hoeveel zwaartekracht is er op Saturnus?

Saturnus (planeet)

Saturnus
Massa 5,685×1026 kg (95,4 × aarde)
Valversnelling 10,45 m/s2
Ontsnappingssnelheid 35,5 km/s
Dichtheid (ρ) 0,687 g/cm3

Waar op aarde is de zwaartekracht het grootst?

Zwaartekracht op aarde

Hoe verder van de aardas af, hoe groter deze middelpuntvliedende kracht. Op de evenaar is deze kracht het grootst, aan de polen is ze nul. De niet-gecorrigeerde gemeten zwaartekracht is daarom op hogere breedtegraden groter dan op lagere.

Hoeveel Newton is er op de maan?

Als je op Aarde een massa hebt van 80kg, is je gewicht dus 80 x 9,8 = 784N. Op de Maan is je massa ook 80kg, maar je gewicht is 80 x 1,6 = 128N, ongeveer een zesde deel van je gewicht op Aarde.

Wat is de warmste planeet?

De temperatuur kan oplopen tot 465 graden Celsius en daarmee is Venus de heetste planeet in het zonnestelsel. Omdat Venus de planeet is die het dichtst bij de aarde staat, is er veel onderzoek naar gedaan. Tientallen onbemande ruimtemissies zijn er al naar Venus gegaan.

See also:  Hoe Lang Duurt Het Van De Aarde Naar De Maan?

Kan de zon ontploffen?

Het einde van de zon

Dat gebeurt over ongeveer 5 miljard jaar, als de zon is opgebrand. Een ster die geen waterstof en helium meer heeft om aan fusie-energie te komen zal in intensiteit afnemen maar heel erg opzwellen. De zon zal naar schatting zo groot opgeblazen worden dat de aarde erdoor wordt verzwolgen.

Wat is de koudste planeet?

Uranus bezit de koudste atmosfeer van ons zonnestelsel, nog kouder dan de verder gelegen planeet Neptunus. In de atmosfeer van Uranus zakt de temperatuur tot een minimum van -224 graden Celsius.

Kun je de aarde voelen draaien?

We voelen vrijwel niets van het feit dat de Aarde roteert: we worden niet van de planeet af geslingerd, we vallen niet om en bomen groeien niet scheef. De reden hiervoor is dat het effect van de zwaartekracht door de grote massa van de Aarde veel sterker is dan dat van de centrifugaalkracht als gevolg van haar rotatie.

Hoeveel kilo is 1 g kracht?

Eén G-kracht staat gelijk aan het lichaamsgewicht. ‘In het geval dat hij tachtig kilo weegt, kreeg zijn lichaam tijdens de klap ruim vierduizend kilo te verwerken’, legt coureur Jan Lammers uit.

Wat is 1 kg op de maan?

Zwaartekracht maakt je zwaar op Jupiter en sterk op de maan

Omdat de aarde veel meer massa heeft dan de maan, is de zwaartekracht hier zes keer zo sterk. Iemand van 60 kilo zou op de maan dus maar 10 kilo wegen.

Kun je lopen op Uranus?

Alleen op in de zon gelegen delen rondom de evenaar komen wolkenformaties weleens voor. In de hogere lagen van de atmosfeer komen stormen voor waarbij de windsnelheid op kan lopen tot 720 km/u. De atmosfeer van Uranus lijkt veel op die van de andere ijsreus: Neptunus.

See also:  Hoe Lang Blijven Aerosolen In Een Ruimte Hangen?

Atmosfeer.

Samenstelling atmosfeer
water (H2O) sporen

Kun je op Saturnus staan?

Saturnus is dan wel groot maar niet zo zwaar. Dit komt omdat het een gasplaneet is. Je kan er dus niet op staan, zoals bij ons op aarde. En Als je Saturnus in een bak met water zou kunnen leggen, dan blijft hij als enige planeet in ons zonnestelsel drijven!

Wat gebeurt er als de maan de aarde raakt?

Na de vernietiging van de maan krijgt onze aarde een prachtige ring. Deze formatie duurt echter niet lang en dan beginnen de aardbewoners met moeilijkheden. Deze hele stapel puin zal op de aarde vallen en lijkt op een asteroïde aanval. Steden zullen worden vernietigd, veel mensen zullen sterven.

Waar is de zwaartekracht het minst?

Omdat de zwaartekracht omgekeerd evenredig is met het kwadraat van de afstand dit middelpunt, heerst op de polen dus de grootste zwaartekracht. Deze beide effecten zorgen ervoor dat op de polen de valversnelling het grootst is, terwijl deze op de evenaar het kleinst is.

Wat gebeurt er als de maan de aarde raakt?

Na de vernietiging van de maan krijgt onze aarde een prachtige ring. Deze formatie duurt echter niet lang en dan beginnen de aardbewoners met moeilijkheden. Deze hele stapel puin zal op de aarde vallen en lijkt op een asteroïde aanval. Steden zullen worden vernietigd, veel mensen zullen sterven.

Waar eindigt de zwaartekracht?

De zwaartekracht houdt niet abrupt op. De reden dat je geen zwaartekracht ziet in de spaceshuttle is omdat die zich in een baan om de aarde bevindt; De shuttle wil van de aared weg bewegen.

See also:  Wat Is De Zwaarste Planeet?

Waar is er geen zwaartekracht?

Omdat er in de ruimte geen zwaartekracht is, ga je zweven. In de ruimte weegt een astronaut nul kg. Alles is gewichtloos omdat er geen aantrekkingskracht van de aarde is.

Leave a Comment

Your email address will not be published.