Paida and Lajin Self-Healing

Paida and Lajin Self-Healing

Wat is Paida?

Pai: To pat (klappen)

Da: To slap (slaan)

Paida: Een Chinese zelfhelingstechniek die gebruik maakt van het plassen en slaan van externe huidgebieden om giftig afval in het lichaam uit te trekken en gezondheid te herstellen door de gladde Qi-stroom in het meridiaanstelsel van het lichaam te vergemakkelijken.

Sha: “giftig bloed” in het lichaam. Het is een woord dat uniek is voor de Chinese taal, en wordt gebruikt als indicator voor de diagnose en behandeling van ziekten.

Qi: Energie stroom of de omloop van levensenergie in het lichaam.

Paida is afkomstig uit oude Taoïstische beoefenaars, die deze techniek gebruikte om oude verwondingen te behandelen. De techniek vloeit voort uit hun overtuiging dat patten en slappen activerende energiekanalen activeren, waardoor stagnerende energie en toxinen worden verwijderd, ziektes genezen en de gezondheid verbeteren.

Paida = Eliminatie van giftig afval in het lichaam

Wat is Lajin?

La: Om te strekken;

Jin: Chinese medische term vergelijkbaar met ligamenten, pezen;

Lajin: Om de functies van Jin te herstellen en te herstellen waar Jin-Suo zich heeft voorgedaan, om de ziekte zelf te genezen, gezondheid te herstellen en veroudering te voorkomen;

Jin-Suo: Samenwerking, atrofie of degeneratie van de functies van Jin, die de belangrijkste bijdrage levert tot veroudering en de meeste ziektes.

Lajin is een eenvoudige manier van proactief gezondheidsbeheer. Wanneer u correct wordt beoefend, kan het de algemene gezondheid verbeteren en de levensduur bevorderen door de vitale energiekanalen in het lichaam te reinigen, waardoor de vloei van Qi en bloed kan worden gestimuleerd. Dit verbetert op zijn beurt verschillende acute en chronische aandoeningen zoals hypertensie, diabetes, gynaecologische en prostaatstoornissen, ontwrichten en pijn veroorzaakt door Jin-Suo.

Lajin = strekmethode.

Paida = kloppen op het lichaam, met name op plaatsen waar de meridianen aan de oppervlakte lopen (gewrichten enz.).

Beide technieken zijn gericht op het weer goed doorstromen van de lichaamsmeridianen en het streven naar en behouden van balans in het lichaam. De Qi gaat beter stromen, hetgeen het functioneren van allerlei organen ten goede komt.

Vooral de Lajin (de stretch techniek) is gebleken heel heilzaam te zijn.

Bij het strekken gebruikt men een speciale lajin-tafel.
Dat is natuurlijk niet noodzakelijk.
Je kunt ook twee stoelen naast elkaar zetten tegen een deurpost aan.
Horizontaal liggend moet je een been verticaal en het andere been gebogen op de grond kunnen zetten.

De armen horizontaal boven het hoofd strekken. Deze houding minstens 5 minuten aanhouden.
Daarna deze oefening in spiegelbeeld.

Hierbij enkele film voorbeelden waarin de technieken worden beschreven en een interview in 3 delen met Hongchi Xiao.

 

Download lajin-book PDF

Voorzorgsmaatregelen en eventuele suggesties

Bij Lajin is het het beste om lange mouwen en lange broek te dragen om warm te blijven. Airconditioning moet worden uitgeschakeld of verlaagd als de poriën tijdens Lajin worden geopend, anders kunnen de koude rillingen meer ziektes veroorzaken.

Als u in de liggende positie niet de grond kan raken, kunt u uw knie en been een beetje naar de kant bewegen om de pijn te vergemakkelijken. Maar als de voet de grond kan raken, probeer het been dicht tegen elkaar te trekken, om spleetvoeten te vermijden.

Patiënten met hoge bloeddruk, hartziekten, poreuze botten, of degenen die zwak zijn, moeten eerst een arts raadplegen alvorens Lajin te doen. Mensen die Jin-Suo hebben, zullen tijdens Lajin zeker pijnlijk voelen, en ervaren hoge bloeddruk en snelle hartslag, in welk geval het beste is om het hoofd op een kussen te rusten om de bloedsnelheid naar het hoofd te verlichten.

Oudere mensen, patiënten van poreuze botten of degenen die zwak zijn of ernstige ziekten hebben, kunnen door pijn wegvallen. Daarom moeten deze mensen langzamer worden, en geleidelijk de intensiteit en de duur verhogen, waarvan er geen vaste normen zijn en die van persoon tot persoon verschillen. Maar aanhoudende inspanningen zullen uiteindelijk afbetalen.

Als in het midden van Lajin een patiënt wordt gevonden met gevoelloos en koude ledematen, bleekheid in het gezicht en koud zweet, is dit bekend in het westerse geneeskunde als “hyperventilatie syndroom”. Het kan worden opgelost door de neus en mond van de patiënt te bedekken met een papieren zak of plastic zak om een ​​afgesloten ademhaling te vormen. De symptomen zouden in vijf minuten moeten zijn en de conditie van de patiënt moet normaal terugkomen.

Wat zijn de algemene fysieke reacties van Lajin?

Type 1:

Pijn, gevoelloosheid, pijn, zwelling pijn, jeuk en gauwen zijn enkele van de natuurlijke reacties die u mag ervaren wanneer u Lajin en / of Paida oefent. Deze fysieke reacties zijn volgens Chinese geneeskunde tekenen van “Qì Chōng Bìng Zào”, dat wil zeggen dat de gezonde Qi bij ziekte nidus opladen. In zekere mate is dit de duisternis voor de dageraad breekt. Deze reacties zijn tekens die aantonen dat de gestagneerde meridianen nu worden opgeheven.

Type 2:

Rode vlekken, uitslag, blaren, duizeligheid, belching, hoofdpijn, misselijkheid, dikke slijm, rennende neus, snoeien, extreem stinkende uitslag en urine

Al deze reacties zijn tekenen van “Qì Chōng Bìng Zào” en ontgiftingsreacties. Wanneer dergelijke tekens verschijnen, moet u doorgaan met Lajin en Paida. Na interne zelfreiniging en ontgifting, zul je jezelf geleidelijk ziek maken en je gezondheid verbeteren.

Ga steeds verder met Lajin en Paida, zelfs nadat deze responsie reacties afnemen, maar pas ze aan een lagere intensiteitsgraad en een kortere duur, indien je dat wenst.

Voor de beste werkzaamheid, oefen het dagelijks gedurende 10-40 minuten en om en om je benen.

Acupressuur

Meridianen

Prostaat Therapie