Psychology of the Transference

Psychology of the Transference

De Psychologie van de overdracht, vormt een gids voor de ervaring, theorieën, relaties en geometrieën van alchemische overdracht.

Transferentie is een fenomeen dat wordt gekenmerkt door onbewuste omleiding van gevoelens van de ene persoon naar de andere. Een definitie van overdracht is “de ongepaste herhaling in het heden van een relatie die belangrijk was in de jeugd van een persoon.”
Een andere definitie is “de omleiding van gevoelens en verlangens en vooral van die onbewust behouden van de kindertijd naar een nieuw object”.
Nog een andere definitie is ‘een weergave van emoties met betrekking tot onderdrukte ervaringen, met name van de kindertijd, en de vervanging van een andere persoon … voor het oorspronkelijke doel van de onderdrukte impulsen’.
Transferentie (Duits: Übertragung) werd voor het eerst beschreven door psychoanalist Sigmund Freud, die het belang van psychoanalyse erkende om het gevoel van de patiënt beter te begrijpen.

In de psychologie van de overdracht stelt Carl Jung dat binnen de transferentie-dyad zowel de deelnemers doorgaans een verscheidenheid aan tegenstellingen ervaren, die in liefde en in psychologische groei de sleutel tot succes zijn, de mogelijkheid om de spanning van de tegenstellingen te verdragen zonder het proces te verlaten , En dat deze spanning het mogelijk maakt om te groeien en te transformeren.
Lees hier PDF Jung Psychology of Transference

The Secret of the Golden Flower; A Chinese Book of Life

Lees hier PDF The Secret of the Golden Flower; A Chinese Book of Life