Rasayana Therapy

Rasayana Therapy

Rasayanas zijn de ‘wonder’ drugs of geneesmiddelen die helpen bij het verhogen van uw natuurlijke immuniteit, het verbeteren van uw algemene welzijn, het verbeteren van de werking van alle fundamentele organen van het lichaam en de tekenen van vroegtijdige veroudering in de gaten houden.
Het woord rasayana bestaat uit twee woorden: rasa, dat betekent humor van het lichaam, en ayana, wat bron betekent. Rasayana wordt dus beschouwd als de bron van alle lichamelijke humor.
Deze therapie heeft een primaire positie in Ayurveda en blijft als een kenmerkende tak die zich bezighoudt met het handhaven en verbeteren van de lichaamsfuncties, inclusief die van de hersenen.
Dravaya Rasayana: Dit type Rasayana therapie bevat sommige kruiden en soorten voedsel die inderdaad gunstig zijn voor het optimale functioneren van het lichaam alsook de hersenen.

Er zijn vier soorten dravaya:
Leeftijdbevorderende Rasayanas: Sommige kruiden en diëten worden geacht zeer behulpzaam te zijn om stabiliteit te verschaffen aan het leven, vitaliteit en uithoudingsvermogen door te helpen met lichaamsvermogen en vermoeidheid en door de kracht van alle vijf zintuigen te vergroten. Niet alleen dit, deze rasayanas geven gloed aan de huid, zoetheid aan de stem, en hebben bijna de neiging om de levensduur van een individu te verbeteren. Chyavanprash is een populaire rasayana, die kan worden aangehaald als een voorbeeld waarvan het gebruik de jeugd naar Rishi Chyavan heeft hersteld.

Brain power enhancing Rasayanas: Regelmatige inname van koemelk en ghee (verduidelijkt boter) is een effectieve hersenen tonicum. Er zijn kruiden zoals bramhi, vacha en shankhpushpi, evenals Ayurveda medicijnformuleringen zoals bhrama rasayana die langdurig kunnen worden gebruikt om de mentale krachten van intelligentie en geheugen te verhogen. Ook hebben deze een stimulerende werking op het hele centrale zenuwstelsel. Guduchi rasayana is ook intellect bevorderend en heeft resultaten getoond in het bevorderen van krachten van grijpen, concentreren en behoud, en ook bij het bestrijden van mentale vermoeidheid.

Eyesight promotie Rasayanas: Er zijn enkele Ayurveda kruiden formuleringen gecategoriseerd speciaal voor het goede functioneren van de ogen (bijvoorbeeld, Aamalki Rasayana). Deze helpen niet alleen bij het bieden van een duidelijk zicht, maar zijn ook goed in hulp bij problemen met verminderde gezichtsvermogen.

Ziektebestrijding Rasayanas: In dit type worden specifieke rasayanas gegeven aan de patiënten die aan een bepaalde ziekte lijden, om de ziekte van de wortels te elimineren. Bijvoorbeeld, bhallataka rasayana wordt gebruikt in ziekten van huid en melaatsheid en pippali rasayana is voor ademhalingsziekten.

Adravya Rasayana: In dit type rasayana therapie is er geen conventioneel gebruik van geneesmiddelen. Alleen de algemene levensregels en het natuurlijk regime van seizoenen moeten gevolgd worden. Deze therapie werkt volgens de wetenschap van de natuurgeneeskunde. Mens en natuur worden geacht de maximale overeenkomsten te handhaven. Daarom zijn de wetten van de natuur inherent aan het menselijk lichaam. Dit is het basisidee achter het gebruik van deze rasayana therapie.

Ik stel voor dat voor het algehele verwezenlijking van de verdiensten van rasayana therapie het het beste zijn als zowel de dravaya als adravya rasayanas tegelijkertijd worden gebruikt.

Voordelen van Ayurveda Rasayana Therapy

* Rasayana therapie helpt om de gezondheid van een gezond persoon te herleven, evenals om de ziekte van de zieke te bestrijden.
* Het stelt het lichaam in staat om zijn eigen vitale energie of het defensieve mechanisme tegen ziekte te ontwikkelen.
* Rasayanas wordt geacht een barrière tegen stress en infectie te bouwen.
* Deze handelen hoofdzakelijk door het immuunsysteem van het lichaam te versterken, die zowel als hersenen en lichaams tonic optreedt.
* Klinische studies hebben aangetoond dat rasayanas antistoxische en anti-infectieve geneesmiddelen zijn.
* Dit zijn misschien de enige ‘wonder’-drugs of geneesmiddelen die veilig kunnen worden genomen voor lange tijdsperioden, zelfs in een gezonde staat, zonder enige tegenstrijdigheden.

Enkele belangrijke Rasayanas

Kruiden en geneeskrachtige planten: aamla (emblica officinalis), harad (terminalia chebula), guduchi (tinospora cordifolia), ashwagandha (withania somnifera), nagbala (grewia hirsuta)
Natuurlijke hulpbronnen: loha (ijzer), zwaard (goud), shilajit (zwart bitumen), praval (koraal), mukta (parel), tamra (koper), rajat (zilver)
Voedselingrediënten: honing, koemelk, desi ghee (verduidelike boter)
Ayurveda geneesmiddelen formuleringen: chyanprash avleha, amrita rasayana, abhya rasayana, bhrama rasayana, punarnava rasayana etc.