Workshop entheogenen

Workshop entheogenen

Ieder mens heeft een eigen binnenwereld. Deze bijzondere binnenwereld, staat in verbinding met alles om je heen! Helaas hebben vele van ons, hun binnenwereld, nog niet ontdekt….

In jouw binnenwereld liggen oplossingen klaar om ontdekt te worden en naar de buitenwereld, te worden uitgedragen.

De vraag is natuurlijk, hoe kom ik in mijn binnenwereld terecht?

Er zijn veel manieren om naar binnen te keren, waarvan de meest bekende, meditatie is! Meditatie zorgt ervoor, dat er stilte ontstaat in je denken en je meer open naar je gevoel en vooral je hart kunt gaan luisteren. Je innerlijke waarneming wordt hierdoor versterkt en plotsklaps, ontstaat er bijvoorbeeld een nieuw inzicht of idee. Ideeën en inzichten ontstaan, doordat de ruimte, die het denken normaal in beslag neemt, tijdelijk is uitgeschakeld.

Door naar binnen te leren keren, zul je merken dat er meer rust en balans in je leven ontstaat.

Voor veel westerlingen is het moeilijk om de weg naar binnen te vinden. We zijn op de wereld, buiten onszelf gericht en leven dan ook vaak in die realiteit. De realiteit buiten onszelf, die anderen ons over het algemeen opleggen.

Mediteren en luisteren naar onze innerlijke stem en visies, is dan ook voor veel mensen, een  onbegonnen opdracht. Het denken neemt altijd weer de regie in handen en het gevoel wordt onderdrukt. Zo beland je in vicieuze cirkels, die je eindeloos, in dezelfde situaties doen belanden. Door naar binnen te leren keren, kun je dit soort patronen doorbreken. Je leert om op een andere manier naar je eigen situatie te kijken, vanuit een geheel nieuw en ander perspectief.

In jouw binnenwereld liggen alle antwoorden klaar, om ont-dekt te worden !

Een andere manier om in je Binnenwereld te komen, is het (ceremonieel) gebruik van Medicijn & Entheogene  planten. Vele oude natuurvolkeren gebruikten en gebruiken nog steeds, medicijn planten en  entheogene planten in een ceremoniële setting, voor healing, inzichten, visioenen en om antwoord te krijgen op belangrijke vragen en nieuwe inzichten te verwerven. Entheogene planten bevatten psychoactieve stoffen, die lijken of gelijk zijn, aan onze lichaamseigen psychoactieve stof DMT (Dimethyltryptamine).

DMT is een entheogene substantie, die voorkomt in vele planten, dieren en in de mens! Entheogeen betekent ‘Afkomstig van de God in ons zelf’. DMT speelt blijkbaar een belangrijke rol in de Goddelijke Vonk, die bijna elk levend wezen in zich draagt.

Bij de mens is de pijnappelklier, (die centraal, in het midden van het hoofd zit) verantwoordelijk voor de aanmaak van DMT. DMT gebruiken we iedere nacht als we dromen, maar ook bij geboorte en sterven speelt  DMT een hele belangrijke rol.

Wij zijn hierdoor dus entheogene wezens.

What-happens-in-the-pineal-gland-when-we-use-cannabis-Sensi-Seeds-blog-1024x540

Er zijn ook planten en paddenstoelen die stoffen aanmaken die lijken op onze lichaamseigen DMT, zoals bijvoorbeeld mescaline en psylocibine. Deze planten zijn in staat om ons een DMT-achtige ervaring te geven, doordat hun psychoactieve stof erg lijkt op onze DMT.

Wanneer je medicijn planten en entheogene planten/paddenstoelen op een respectvolle wijze (ceremonieel) gebruikt, kunnen ze je helpen om de weg naar jouw binnenwereld te openen. Dit is de plek waar innerlijke rust en wijsheid woont en antwoorden op vele vragen te vinden zijn, waardoor je met nieuwe inzichten, het leven weer kunt binnenstappen!

Kom het zelf eens ervaren…..

Deze media-presentatie en vragenronde is enkel voor educatieve doeleinden en preventieve voorlichting !